Tempat : Galaxy Tmn Dagang.
Tarikh : 31 Mei 2009

Actually, aku tak sengaja pegi tengok battle of the band ni. Asalnya aku nak cari mende lain. Sekali ada plak event ni kat sini. Perghhh.. Apa lagi, layan ler sekali.. Sampai habis aku layan. Bleh plak kat sini aku jumpa 2 member jamming aku, Zaharin & Jamal. Mcm tau2 jer diorang ni. Bleh kata, di mana ada battle of the band, di situ ler ada kitorang. heheheh.

Secara ringkasnya, event ni dianjurkan oleh Power House Musical Studio. Telah berlangsung pada 17 & 24 Mei 2009 (Saringan), dan 31 Mei 2009 (Akhir). Diadili oleh 3 juri professional, salah seorangnya yg aku kenal Abg Yazid(drummer Search).

Best juga layan mende ni. Dah lama tak pegi concert rock. Tgk yg main sumer line budak2 awal 20an. Hanya 1 group tu jer aku nampak mcm otai sket. Wa suspek lu semua lahhh!!! Aku ingat jaman2 skrg ni budak hip hop jer ramai. Rupanya ramai gak layan rock nih. Best2. Tp kat sini tak bleh nak layan headbanging sgt aaa. Hahaha. Takde yg buat. Kang aku buat sorang2 kang org kata gila ker hapa mamat nih. Layan hangguk jer ler.

Anugerah pemenang diberi kepada vocalist, drummer, bassist, guitarist & yg plg grand skali band terbaik. Mereka yg menang memang layak utk menang, tepat skali pilihan juri. Band yg menang tak silap aku kumpulan Virus. Suara vocalist dah mcm Amy Search. Memang patut ler ko menang vocalist terbaik bro.

Ok lah. Cukup ngan celoteh. Kita layan gambar dr camera phone aku yg tak seberapa.

Bassist pompuan yg menang bassist terbaik, group dari seremban.
Bassist pompuan yg menang bassist terbaik, group dari seremban.

Group ni kedua2 guitaristnya best, lead guitaristnya menang guitarist terbaik
Group ni kedua2 guitaristnya best, lead guitaristnya menang guitarist terbaik
Band jemputan yg main lagu2 rock ol' skool. Respect!!!
Band jemputan yg main lagu2 rock ol' skool. Respect!!!

Group Virus yg menang band terbaik, membuat persembahan penutup
Group Virus yg menang band terbaik, membuat persembahan penutup

p/s: Ditujukan khas utk Mok. Sori aku tak inform ko, ni kebetulan jer aku lalu tpt ni. Hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *