Petang semalam aku pegi amik KL Marathon race kit di Dataran Merdeka. Sistem yg digunakan mereka sgt efisien. Kaunter yang disediakan juga banyak. Aku amikkan race kit skali utk in-laws aku. So, jumlah sumer race kit yg aku kaut 5 buah. Terserempak ngan fellow runners, Ms. Julie Wong & Mr. Tey. Said “Hi!” to them. Tanpa tunggu2 sbb jln jem, aku terus blah.

No aku 0353
No aku 0353

Kali ni aku memakai bibs bernombor 0353. Mereka menggunakan sistem cip yg agak baru bg aku, yg dikenali sbg DAG Bib. Ia mempunyai radio transponder pasif yg akan memancarkan frekuensi 13.56MHz apabila melalui gantri atas mats.

DAG Bib, a disposable electronic radio frequency tag
DAG Bib, a disposable electronic radio frequency tag

Power Gel aku dah beli 4 biji kat Watson, harga RM5.50 satu, murah nih. Sure muak punyer lah mkn mende ni esok. Tak lupa juga ORS(Oral redhydration salt) utk elak cramp.

Power Gel & ORS
Power Gel & ORS

Okeh.. Hari ni masa utk tapering. So aku nak rest cukup2 sblm berjuang menentang diri aku sendiri esok.

WISMILAK!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *