Cycling Sports Training

Cycling @ Ulu Langat, again

Date : 9/2/2009
Venue : Ulu Langat

Hari ni aku pegi lagi training cycling. Tp kali ni ngan 2 member aku. Sorang ni baru jer join.

RV kat Bt 14. Started at 8am. Kitorang kayuh pelan2. Sampai IKBN, aku berenti jap amik gambar, sementara tunggu member aku sampai.

Wap air panas yg keluar dari dasar sungai.
Wap air panas yg keluar dari dasar sungai.

Sambung ride. Sampai Bt. 18 plak. Aku stop dulu, tunggu member2 aku yg kat belakang td. Sambil tu layan gambar dulu.

Flat design mcm kat Cameron Highlands.
Flat design mcm kat Cameron Highlands.

Simpang di Bt 18
Simpang di Bt 18
Tgh berpoyo-poyo
Tgh berpoyo-poyo
Baru 7.39km
Baru 7.39km
Member2 aku pon sampai
Member2 aku pon sampai

Signboards...
Signboards...

Kat sini kitorang tukar2 basikal. Member aku tak larat nak kayuh mountain bike. Biler dpt bike, terus berdesup dia ke depan… hehhehe.
Aku follow dr belakang jadi sweeper plak. Akhirnya sampai Sg. Congkak. Kitorang stop sini, lepak2 tengok org mandi, sblm berpatah balik ke Bt 14. Layan gambar sketttt…

Member aku yg berdesup setelah dpt kayuh racing bike
Member aku yg berdesup setelah dpt kayuh racing bike

Sg. Chongkak
Sg. Chongkak
Antara hadirin yg hadir
Antara hadirin yg hadir
Ni ler bike aku
Ni ler bike aku

Keindahan & kedamaian di Sg. Chongkak
Keindahan & kedamaian di Sg. Chongkak

Dah lepak2 tu, kitorang sambung perjalanan patah balik ke Bt. 14. Kali ni tak sampai Pangsun. Maybe next time.

Perjalanan ke Bt. 14 lebih senang. Menurun bukit. Singgah sebentar di kolam air panas depan IKBN. Rendam2 kaki jap, pastu teruskan ride.

Kerja2 merendam kaki sedang dijalankan
Kerja2 merendam kaki sedang dijalankan

Pemandangan di kolam air panas IKBN
Pemandangan di kolam air panas IKBN

Sampai di Bt 14 lebih kurang 11am. Melantak tak hingat di warung traffic light corner & break convoy. Nice ride guys.

4 Comments

  1. Best cycling ni.. tapi perlukan latihan dan kesungguhan.. semalam tu dah la aku tak stretching pun hahaha.. main belasah je terus cycle.. sib baik tak patah riuk hehehe.. 🙂 anyway thanks guys for encouraging me to go until the end.. memula tu aku dah nak givap dah huhu.. and thanks for lending u guys pnye beskal… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *